ReachoutBG_from_Kristina.jpg

Образователни дейности за деца:

 • Подкрепа след училище за деца
 • Уроци по български език
 • Уроци по математика
 • Онлайн инструменти за обучение
 • Забавни екскурзии за запознаване с България
 • Психологическа подкрепа
 • Логопедия
 • Препращане към други услуги

Проект „InteGreat – Аз съм дизайнер на моето бъдеще”

Цел и задачи на проекта
Проектът цели да създаде програма за въвеждащо обучение по уеб дизайн и стаж като по този начин осигури не само перспективи за младежите от Украйна в една от най-бързоразвиващите се сфери, но също да им осигури контакти и познанства с водещи специалисти в областта на уеб дизайна, рекламата и маркетинга.

За кого е проектът?
Проектът е предназначен за 12 младежи – 10 младежи бежанци от Украйна на възраст 16-35 години и 2 младежи бежанци или мигранти от други държави.

Процедура за кандидатстване
Попълване на кратка анкетна карта с отворени и затворени въпроси.

Кратко мотивационно писмо на български,украински или руски език. В него кандидатите трябва да опишат мотивацията си за участие в програма InteGreat.

Можете да попълните форма за кандидатстване тук: https://forms.gle/TyWcZCFEy6HmVuZZ9

График

Кандидатстване: 15.01.2023 – 29.01.2023г.

Уведомяване на кандидатите:  31.01.2023 г.

Провеждане на обучението: 01.02. – 31.03.2023 г.

Стаж: По индивидуален график.

Описание 
Обучението ще се проведе по предварително изготвена програма от 10 теми. Всяка тема ще бъде преподавана за 3 часа в онлайн формат. По време на лекциите наред с теоретичния материал ще се работи и със специализиран софтуер.  Освен лекциите програмата ще включва серия от индивидуални или групови текущи домашни задания. Всеки от участниците в обучението ще има право на допълнителна индивидуална помощ.  След приключването на лекционния материал всеки от участниците ще има финален проект, чрез който ще приложи всичко научено. Всички проекти ще бъдат презентирани пред групата и представители на агенциите, които осигуряват стаж.

Програма на курса InteGrate
Всеки курсист в хода на обучението ще разработи свой сайт на избрана от него тематика. Първите 3 занятия касаят логистиката – представянето на курса, описание на домашните задания и тяхното изпълнение, теоретична част на уеб дизайна и въведение в софтуера. Следващите 4 занятия ще са практическата част по визуалното изпълнение на проект за уеб дизайн. В лекция 8 курсистите ще се запознаят с практиката на UX дизайна и неговото приложение в разработването на сайтове. Занятие 9 ще е подготовка за презентиране на завършения проект на всеки курсист – стратегия при създаването на презентация за уеб дизайн, технологически ограничения, насоки за контент и структура на презентацията, а втората част от предпоследната лекция ще е преговор на всичко до момента. Занятие 10 е самостоятелна презентация на всеки един от курсистите. Презентациите са онлайн пред представители на агенциите, които осигуряват стаж.

Лектор
Водещ на курса е Християн Митев, графичен и уеб дизайнер с 10 години професионален опит в създаването на дигитално и принт съдържание. Работи свободно със Photoshop, Illustrator, Xd, After Effects. Владее български и английски и има познания по украински език. Портфолио: https://www.hristiyan.eu/

Допълнителни материали
След всяка лекция ще се разпределят домашни задания и самостоятелна работа. Всеки курсист ще получава допълнителни материали към всяка тема – туториали в YouTube (на английски или украински/руски език), полезни линкове или допълнителна презентация с добри и лоши примери.

Софтуер
Софтуерът за курса е Adobe Xd, а занятията ще се провеждат в Zoom в работен ден от 18:00 часа.

Стаж
Ще бъде осигурен стаж в рекламна агенция или друга компания. На всеки стажант ще се обърне персонално внимание. Ще му се даде възможност да прилага на практика наученото по време на обучението. Завършилите стажа ще получат сертификат и препоръка.

Допълнителна информация
Курсът се провежда изцяло онлайн на български език. Доброто познаване на български език  е важно за освояването на материала. Курсът е различен от останалите уъркшопи по безплатния си характер и възможността да се презентира проект пред рекламни агенции или уеб студиа. През всичките занятия ще се задават множество полезни линкове, технически решения, както и нестандартни похвати. Подходящ е както за начинаещи, така и за хора с професионален опит в областта. Курсът покрива месечен абонамент за използвания софтуер. 

Линк към формата за кандидатстване: https://forms.gle/TyWcZCFEy6HmVuZZ9

Обучение по български език
В допълнение към курса по уебдизайн курсистите ще имат възможност да повишат владеенето си на български език в рамките на 22 занятия. Те ще бъдат в присъствена или онлайн форма. Ще бъде уточнено допълнително в зависимост от местоживеенето на курсистите.

Ако се нуждаете от допълнителна информация или имате въпроси пишете на имейл: hristiyan@reachout.bg

 

  ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Услугите са за търсещи закрила и бежанци, които планират да останат в България.

  Обадете се или изпратете съобщение за повече информация и да насрочите среща.