bilitis

Билитис е организация, която работи за общество, в което всички хора имат равни права и никой не е
не е дискриминиран заради това, което е.

Билитис безкомпромисно се застъпва за равенството, подкрепя и насърчава общността по всеки възможен начин и споделяйки своя задълбочен междусекторен опит. Техният подход се основава на правата на човека и прякото участие на ЛГБТ хората.

Хуманитарен фонд за ЛГБТИ+ бежанци

Билитис стартира първия си хуманитарен фонд в подкрепа на ЛГБТИ+ бежанци, жертви на преследване, нарушения на човешките права, заплахи за живота и сигурността им поради война или природни бедствия. Целта на инициативата е да се изрази солидарност с тези, които най-много се нуждаят от нея в този труден момент.

По прогмата можете да бъдете подкрепени с ваучери за храна и лекарства, както и с покриване на разходите ви за жилище. Молбата ви ще бъде разгледана и представители на Билитис ще се свържат с вас възможно най-скоро с резултатите.

Кой може да кандидатства: Всички ЛГБТИК+ бежанци, лица, търсещи убежище, вътрешно разселени лица и лица без гражданство.

Къде да кандидатствате:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfkN4YNpRMVmGQ6SaJNbyKAuXKPcsHsf0OaJuOY0viYmcvThg/viewform

Хуманитарен фонд за ЛГБТИ+ бежанци от Украйна

Целта на инициативата е да се солидаризираме с тези, които най-много се нуждаят от помощ в този труден момент. Ако сте лесбийка или бисексуален, транссексуален или интерсексуален човек, който бяга от войната в Украйна, и живеете в България, кандидатствайте за хуманитарна помощ.

Билитис могат да ви подкрепят с ваучери за храна и лекарства, както и да покрият разходите ви за жилище. Могат да осигурят и безплатна психологическа подкрепа от специалисти, които са приятелски настроени към ЛГБТ. Молбата ви ще бъде разгледана и те ще се свържат с вас възможно най-скоро с резултатите.

Кой може да кандидатства: Лесбийки и бисексуални, транссексуални и интерсексуални хора от Украйна.

Къде можете да кандидатствате: https://forms.gle/dac91BYgVrv6NzF18