Feed

Център на бесарабските българи в България

• Консултиране по въпроси, свързани с правата по Статуса на временна закрила
• Консултации на лица с български произход относно получаване на Постоянно пребиваване и българско гражданство на основание български произход.
• Културни инициативи
• Материална подкрепа – раздаване на хранителни продукти
• Курсове по български език

Фондация „Право на детство“

Предоставяме правна и психологична помощ на деца и възрастни – бежанци. Посрещаме хора, избягали от войната в Украйна в хуманитарен офис в град Русе Съдействаме на украински семейства и оказваме индивидуална социална подкрепа на лица и деца на територията на област Русе

Ситуационен Център Отворени Врати

Мисията на Ситуационен Център Отворени Врати е да помага на всички хора, разселени от войната в Украйна, като се стремим да обхванем цялостния процес на адаптация и интеграция в България. Целим да бъдем всеобхватна агенция, предоставяща услуги за новодошли, действаща като врата към справедливи, уважаващи и гостоприемни общности, където всички членове могат да участват активно, и да допринасят.

Регистрация за временна закрила и уманитарна помощ за бежанци от Украйна

Услугите на центъра могат да се ползват в рамките на работното време, без предварителна уговорка. За лични консултации (правни, психологически, кариерни и пр.) е нужно записване, което може да се осъществи на е-мейл situationopendoors@gmail.com, или на тел. 0884013786.

Център за детско развитие и психологическо консултиране „Психомоторика за всички деца“

Психомоторната игрова терапия е подходяща за преодоляване на травми с различен произход, тревожни разстройства, както и за преодоляване на различни дефицити и поведенчески предизвикателства.

Children's activities

Children's activities

Recreational and educational activities for children:

  • Help enrolling children in school
  • Homework club for children going to school
  • Bulgarian language Summer School
  • Online non-formal and educational activities
  • Assistance to parents in navigating through the Covid19 crisis and distant schooling

Фондация „Кукуряк“

Образователни и туристически дейности за деца от предучилищна до 4. клас. През учебната година организираме учебна занималня за ученици, като им помагаме в усвояването на учебния материал и писането на домашните работи. През лятната ваканция организираме целодневни дейности за деца, включващи туристически занимания, спортни дейности, съвместна работа с други НПО с екологично направление и спортни клубове.