Humans in the Loop (HITL) е хибридно социално предприятие, създадено през 2017 г. в София, България, което има за цел да подкрепя бежанци, мигранти, вътрешно разселени лица и хора, живеещи в зони, засегнати от конфликти, като им предоставя достъп до възможности за развиване на техните дигитални и езикови умения чрез нашите програми за обучение и цифровите услуги по заетостта. Предлагаме курсове за възрастни и тийнейджъри, както и кариерни консултации.

Някои от предлаганите курсове са:

 • Курсове HITL Stars - Програмата HITL Stars съчетава уроци по английски език и информационни технологии за хора, засегнати от конфликти. Провеждаме едновременно две нива на курса - за начинаещи и за средно напреднали. Курсът за начинаещи обхваща основни компютърни умения и ИТ, необходими за ежедневието, докато курсът за средно напреднали се фокусира повече върху ИТ и комуникационните умения, които са необходими на работното място. В продължение на 12 седмици нашите обучители провеждат курса чрез срещи в Zoom два пъти седмично.
 • Курс по дигитални науки на HITL - Курсът по дигитални науки на HITL е насочен към ученици на възраст между 13 и 18 години, идващи от засегнати от конфликти райони, които се интересуват от кариера в ИТ сектора. Учебната програма е разработена от Училищната академия на Телерик и се предоставя от фондация Humans in the Loop и обхваща основни теми, свързани с разработването на софтуер и приложения, информация за различни ИТ кариери и др. Курсът се провежда онлайн на английски и/или български език.
 • Курс Бизнес звезди на HITL - Нашата 12-седмична програма за обучение на предприемачи бежанци им дава начален старт в маркетинга на техния малък бизнес или на продуктите, които произвеждат, и включва подкрепа за разработване на маркетингов план; основен графичен дизайн за създаване на лого и маркетингови материали; основно обучение за създаване на уебсайт или онлайн магазин с помощта на WordPress за техния бизнес.

Новите курсове по английски език HITL Stars ще се проведат през април! 

Безплатните курсове на Humans in the Loop имат за цел да ви помогнат да повишите нивото си по английски език. В предстоящата сесия ще има 3 нива - Начинаещи (А1), Средно напреднали (А2) и Напреднали (В1).

Курсовете продължавата 12 седмици и започват на 18 април със следния график: 

 • Начинаещи (А1) - Понеделник и Сряда (12:00 - 13:30 )
 • Средно напреднали (А2) - Понеделник и Сряда (14:00 - 15:30)
 • Напреднали (В1) - Вторник и Четвъртък (12:00 - 13:30 )

Кой може да кандидатства? - Лица на или наз 18 години, идващи от региони, засегнати от конфликти. 

Как да кандидатствате? Попълнете прикачените форми

English Language Application Form

Russian Language Application Form

Ukrainian Language Application Form

Arabic Language Application Form

 

 

Новият Intro to Programming курс започва на 3 май 2023 г.

Въвеждащият курс Програмиране с Python е създаден за хора, които вече притежават добри умения по английски и IT, които искат да получат основни умения по програмиране за работа като Python Developer.

За да се включите в този курс, Вие трябва: 
 • да знаете основни IT термини като софтуер и хардуер
 • да имате основно разбиране за това как работи един компютър - например какво е програма и какво е програмен език
 • да можете да използвате компютър, да можете да използвате платформи като Zoom и да търсите с търсачки от типа на Google
 • да имате достатъчни познания по английски език, тъй като курсът ще се провежда на английски език
Продължителност: 12 седмици от 3 май 2023 г. със следния график: 
 • Сряда - 19,00 - 20,30
 • Петък - 18,00 - 19,30 
Кой може да участва? Хора на или над 18 години, идващи от зони, засегнати от конфликти. 
Как да кандидатствате? Попълнете онлайн формата по-долу

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходима е предварителна уговорка с член на нашия персонал. Всички курсове са
безплатни.

Понякога се осигурява оборудване (декстоп компютри) за тези, които не
разполагат с лаптоп или компютър.

Ако не сте успели да се запишете за някой от курсовете можете да се запишете в листата на чакащите на Forthcoming HITL Courses Waiting List for 2023 (google.com). Всички записани ще получават информация за следващите актуални курсове на посочен от тях имейл адрес.