Последна актуализация 10/09/2023  

Humans in the Loop (HITL) е хибридно социално предприятие, създадено през 2017 г. в София, България, което има за цел да подкрепя бежанци, мигранти, вътрешно разселени лица и хора, живеещи в зони, засегнати от конфликти, като им предоставя достъп до възможности за развиване на техните дигитални и езикови умения чрез програми за обучение и цифровите услуги по заетостта. Предлагат курсове за възрастни и тийнейджъри, както и кариерни консултации.

Някои от предлаганите курсове са:

  • Курсове HITL Stars - Програмата HITL Stars съчетава уроци по английски език и информационни технологии за хора, засегнати от конфликти. Провеждаме едновременно две нива на курса - за начинаещи и за средно напреднали. Курсът за начинаещи обхваща основни компютърни умения и ИТ, необходими за ежедневието, докато курсът за средно напреднали се фокусира повече върху ИТ и комуникационните умения, които са необходими на работното място. В продължение на 12 седмици нашите обучители провеждат курса чрез срещи в Zoom два пъти седмично.
  • Курс по дигитални науки на HITL - Курсът по дигитални науки на HITL е насочен към ученици на възраст между 13 и 18 години, идващи от засегнати от конфликти райони, които се интересуват от кариера в ИТ сектора. Учебната програма е разработена от Училищната академия на Телерик и се предоставя от фондация Humans in the Loop и обхваща основни теми, свързани с разработването на софтуер и приложения, информация за различни ИТ кариери и др. Курсът се провежда онлайн на английски и/или български език.
  • Курс Бизнес звезди на HITL - Нашата 12-седмична програма за обучение на предприемачи бежанци им дава начален старт в маркетинга на техния малък бизнес или на продуктите, които произвеждат, и включва подкрепа за разработване на маркетингов план; основен графичен дизайн за създаване на лого и маркетингови материали; основно обучение за създаване на уебсайт или онлайн магазин с помощта на WordPress за техния бизнес.

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За посещение е необходима е предварителна уговорка с член на Humans in the Loop. Всички курсове са
безплатни.

Понякога се осигурява оборудване (декстоп компютри) за тези, които не
разполагат с лаптоп или компютър.

Ако не сте успели да се запишете за някой от курсовете можете да се запишете в листата на чакащите на Forthcoming HITL Courses Waiting List for 2023 (google.com). Всички записани ще получават информация за следващите актуални курсове на посочен от тях имейл адрес.